Hogyan változtatja meg a low-code a gyártási folyamatokat?

Hogyan változtatja meg a low-code a gyártási folyamatokat?

September 3, 2024

A gyártói folyamatok fejlődnek, és a low-code fejlesztés ennek az átalakulásnak a középpontjában áll. A low-code nem csupán egy trend, hanem egy forradalom, amely átalakítja a vállalkozások működését és sikerét.

A Mendix vezető szerepet tölt be a low-code térben, és elősegíti a kollaboratív környezetet, mely megerősíti a partnerek erősségeit, a területi szakértelmet és az innovációt.

Az Emixa kiváló példa az együttműködés erejére. Ez a konzorcium olyan vállalatokat egyesít, mint azAppronto, a cards PLM Solutions, a Dimensys Process & IT Consulting, aMagnus Digital és a OnePLM Limited. Ezek a cégek a digitális átalakulás területén nyújtanak szakértői szolgáltatásokat, és közösen dolgoznak azon, hogy a Siemens, az SAP és a Mendix technológiáit felhasználva integrált megoldásokat kínáljanak ügyfeleiknek.

Az Emixa és a Mendix stratégiai partnersége a low-code szoftverfejlesztés terén egy olyan jövőképet kínál, amely páratlan hatékonyságot és agilitást biztosít a diszkrét gyártásban. Ez a partnerség lehetővé teszi, hogy a gyártó vállalatok gyorsabban és rugalmasabban fejlesszenek szoftvereket, ezáltal javítva a működésüket és versenyképességüket.

Az egyik legfontosabb eleme az Emixa „Manufacturing Menu” része, amelyet a 2021-ben és 2022-ben kétszer is az Év Mendix-partnere címet elnyert Appronto tervezett. A kezdeményezés célja a gyártóipar modernizálása, jövője biztosítása.

A Manufacturing menü kifejezetten az iparág egyedi igényeihez igazodik. A megoldások széles skálát ölelnek fel, beleértve a fenntarthatóság és a környezetbarát gyártás támogatását, a digitális ellátási lánc optimalizálását, valamint a termékek testreszabásának lehetőségeit.

Az iparági kihívások kezelése

„A gyártóipar olyan kihívásokkal néz szembe, mint a komplex ellátási láncok, a gyártási folyamatok és az egyedi gyártási igények. Mi alkalmazkodó megoldásokat kínálunk ezekre a folyamatosan változó dinamikákra.” - teszi hozzá Bas van der Horst.

Specifikus megoldásokat kínál, amelyek segítségével a modern gyártó vállalatok optimalizálhatják üzleti folyamataikat. Ez az eszközkészlet a bevált, Mendix által épített alkalmazásokat használja fel, hogy a jövőbeli megoldások alapjaként szolgáljon.

A hatékonyság növelése a gyártásban low-code-dal

A low-code fejlesztés két kulcsfontosságú kihívásra ad választ:

  1. Az alkalmazások iránti növekvő igény
  2. A fejlesztői tehetségek korlátozott elérhetősége

Ezáltal hídként működik az üzlet és az IT között, felgyorsítva a kiváló minőségű szoftverek szállítását.

A gyártóipar számára, ahol a piacra kerülési idő és az összetett folyamatok kulcsfontosságúak, a low-code fejlesztés megváltoztatja a játékmenetet. Lehetőséget kínál a termelés racionalizálására, az ellátási láncok optimalizálására, a logisztika javítására, és végső soron az ügyfelek elégedettségének növelésére.

A low-code kihasználása a digitális átalakulás érdekében

A low-code fejlesztés nem csupán a sebességről és hatékonyságról szól. Vegyük példának az Emixa gyártási menüjét. Ez a csomag iparágspecifikus sablonokat és megoldásokat kínál. Néhány kiemelkedő komponens közé tartozik:

●     Együttműködési portál: Ez egyesíti a kulcsfontosságú folyamatokat a beszállítókkal, ügyfelekkel és más érdekeltekkel való együttműködés felgyorsítása érdekében.

●      Ellátási kockázatkezelés: Ez az alkalmazás egyesíti a PLM, az ERP és a külső adatokat az ellátási kockázatok - például a természeti katasztrófákból eredő kockázatok - gyors azonosítása és kezelése érdekében.

●     PLM, ERP és LAB Connect: Egy Mendix alkalmazás, amely a Siemens PLM, ERP és LAB megoldásainak adatait integrálja.

Ezek az innovatív elemek a „Manufacturing Menu” széleskörűségét és alkalmazkodóképességét mutatják. Az Emixa és a Mendix partnersége világos és megvalósítható útitervet kínál a szervezetek digitális átalakulásához, amely a hatékonyságot, agilitást és fenntarthatóságot helyezi a középpontba.

Egy ilyen együttműködés nem csupán a jelen kihívásaira ad választ, hanem a jövőre is felkészíti a vállalatokat – biztosítva számukra a versenyelőnyt a gyorsan változó világban.

Forrás: https://www.mendix.com/blog/low-code-manufacturing-emixa/

BlackBelt
Cikket írta
BlackBelt
Olvasási idő:
3 perc
Programozás
Alacsony kódolás
Megosztás