Start, fájdalommentesen

Start, fájdalommentesen

June 8, 2018

„Kezdetektől létezik nálunk mentorálás. Rendkívül hatékony eszköznek tartom. A senior kollégának jó érzés, ha hallgatnak a szavára, az új munkatársnak pedig nagy segítség, ha kezdetektől van kihez fordulni. Ráadásul azt látom, hogy ezek a szorosabb kapcsolatok aztán a mentorált >leválása< után is megmaradnak” – mondja Privitzky Gábor, a cég műszaki-technológiai igazgatója. Minden új kollégát egy tapasztaltabb segít a kezdeti időszakban, egészen addig, amíg azt szükségesnek érzi.

Bán Hermina fél éve érkezett, junior frontend fejlesztőként dolgozik. Noha csaknem másfél évnyi tapasztalat volt már a birtokában, azt mondja, kicsit elveszett lett volna a mentora, Herczeg Norbert nélkül. „Rengeteg segítséget kaptam és kapok tőle, ha elakadok, bátran megyek hozzá. Megnyugtató, hogy egy tapasztalt kolléga támogat. A múlt héten például az egyik nap este nyolcig bent maradt velem, mert egy fejlesztés utáni teszteléssel elakadtam. Több szem többet lát alapon így sokkal könnyebben megtaláltuk a problémát és orvosoltuk is a helyzetet.”

Privitzky Gábor szerint mindemellett látni kell: a mentoráláshoz egyfajta érzékenység szükségeltetik, és lényeges az egymással kompatibilis párok kialakítása is. Hermináéknál ez jól sikerült. „Szakmailag nagyon tisztelem a mentoromat, ez fontos számomra. Jó úgy dolgozni, hogy bármilyen kérdéssel fordulhatok hozzá, ha esetleg nem tudja a választ, akkor együtt utánanézünk” – mondja.

BlackBelt
Cikket írta
BlackBelt
Olvasási idő:
2 perc
IoT
Megosztás