A szikra a siker titka  – BlackBelt ötletverseny a Corvinuson

A szikra a siker titka – BlackBelt ötletverseny a Corvinuson

March 28, 2022

A BlackBelt számára az újító, kreatív gondolkodás, az innovációs képesség alapérték, melyet a cég legalább annyira képvisel megbízóinak nyújtott szolgáltatásaiban, mint saját belső életében. Ez a szemlélet áll a hátterében annak az ötletversenynek is, amit a BlackBelt tavaly indított a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve, ezzel lökést adva több új, eredeti fejlesztési projektnek.

„Technológiai vállalatként fontosnak éreztük, hogy felkaroljunk olyan új ötleteket és kezdeményezéseket, melyeket a saját szakterületünk irányából megvalósíthatónak látunk. Az innovációs képesség óriási érték a piacon, ezért örömmel nyitottunk az egyetemi közeg felé, remélve, hogy olyan ötletekre bukkanunk, amelyek érdemesek a támogatásunkra” – mondta Kővári Zoltán, a Rapid Software Development csapat vezetője.

A BlackBelt a Corvinus Egyetemben találta meg azt a felsőoktatási partnert, amely kellő profizmussal képes megszervezni és lebonyolítani az ötletversenyt. Cégünk ma már az egyetem bronz fokozatú támogatója. A tavalyi év során beérkező pályázatokból a legjobb tíz jutott tovább a verseny második fordulójába, ahol a nevezőknek egy nagyjából 15 perces prezentációt kellett tartaniuk az ötletükről. Az egyetem aulájában tartott eseményen a hallgatók egy háromtagú – a BlackBelt és a Corvinus innovációs szakértőiből álló – zsűri előtt mutatták be terveiket, melyek közül végül az első három részesült pénzjutalomban.

„A prezentációktól nem azt vártuk, hogy a pályázók a startup világban megszokott, gazdaságilag alátámasztott pitch-eket adjanak elő, inkább csak az ötlet lényegére és a megvalósítási tervre voltunk kíváncsiak, minden formalitás nélkül. Érdekes tapasztalat volt, hogy a nevezők túlnyomó többsége nem informatikai, hanem vállalkozói irányból közelített a feladathoz, tehát az ötletek inkább üzleti, mint technológiai lehetőségekre épültek” – foglalta össze benyomásait Kővári Zoltán, aki a pályázatokat elbíróló zsűrinek is tagja volt.

A bemutatott koncepciók, ötletek értékelésének szempontjai a műszaki megvalósíthatóság, az üzleti érték, illetve az egyediség voltak – ezeket figyelembe véve rangsorolta a zsűri a 10 prezentációt. A verseny harmadik helyezését megosztva nyerte két pályázó, akik egymástól függetlenül nagyon hasonló ötlettel álltak elő; ők valószínűleg a jövőben együtt dolgoznak majd az éttermi rendelés digitalizációjára vonatkozó tervükön. A második helyezett egy első évfolyamos pályázó lett, aki egy szállodaiparban hasznosítható megoldás ötletét nyújtotta be. A verseny fődíját pedig egy fenntartható divatcikkekkel foglalkozó közösségi és marketplace alkalmazás terve nyerte.

A BlackBelt az első három helyezett mellett, több esélyes pályázót is meghívott saját belső meetup-jára, ahol a hallgatók egyeztethetnek a cég fejlesztőivel és szakértőivel, s kedvező döntés esetén akár részt is vehetnek saját ötletük megvalósításában.

Wolf András
Cikket írta
Wolf András
CSO
Olvasási idő:
Life @BB
Megosztás